Riga Kendo Open & University Taikai 2014

19/03/2024

Latvijas Kendo Federācija jauno 2014. gadu ir iesākusi ar skaļi sevi piesakot ar jau par tradīciju kļuvušajām Riga Kendo Open & University Taikai sacensībām, kas norisinājās Rīgā no 14. līdz 16. martam. Uz sacensību laiku mums bija tas gods uzņemt Somijas cienījamo kendo meistaru Mikko Salonenu (Kendo Renshi, 7 dan), kurš tiesāja sacensības un vadīja semināru. Seminārā kopumā piedalījās vairāk kā 50 sportistu, bet sacensībās piedalījās apmēram 30 sportistu no tādām valstīm kā Lietuva, Somija, Polija u.c.

15. martā tika rīkotas Riga Kendo Open sacensības, kas norisinājās divās grupās: kyu un dan individuālās cīņas.

Kyu grupā mūsu sportisti cīnījās ar daudz pieredzējušākajiem sportistiem no citām valstīm, un bieži cīņas izvērtās garas un sīvas, tomēr cīņas gars ne sekundi nenoplaka un visi LKF sportisti cīnījās godam.

Kyu grupas rezultāti:

  1. Maciej Majerczyk (POL);
  2. Marius Tomaševičius (LTU);
  3. Bogužas Alanas (LTU);

Balva par „Cīņas garu” - Aleksandra Trętowska (POL);

Dan grupā pretinieku spēku samēri bija ļoti līdzīgi, un bija iespēja vērot vairākas ļoti saspringtas un dinamiskas cīņas. Viens no mūsu sportistiem un sacensību favorītiem Mārtiņš Rutkovskis guva savainojumu cīņas laikā, tomēr neskatoties ne uz ko, turpināja cīņu un uzvarēja, parādot, ka LKF sportisti cīnās līdz pēdējam.

Dan grupas rezultāti:

  1. Maksims Gaļiaskarovs (LAT);
  2. Martins Rutkovskis (LAT);
  3. Gia Amkoladze (LTU);

Balva par „Cīņas garu” - Maciej Majerczyk (POL)

16. martā norisinājās University Taikai 2014 individuālās un komandu sacensības. Individuālajās sacensībās sportisti vēlreiz tikās cīņā, bet šoreiz jau ar nelielu pieredzi un zināšanāsm vienam par otra cīņas stiliem un spēku samēriem, līdz ar to, cīņas šoreiz bija pavisam savādākas un sportisti sagādāja vairākus pārsteigumus. Īpaši interesantas bija cīņas starp iepriekšējo sacensību uzvarētājiem, kuru cīņu iznākumi daudziem bija negaidīti.

Individuālo cīņu rezultāti:

  1. Mykolas Maciulevicius (LTU);
  2. Piotr Horniatkiewicz (POL);
  3. Maksim Gaļiaskarov (LAT) Bartosz Barylski (POL);

Balva par „Cīņas garu” - Kazerskaya Marharita (BLR);

Tomēr galvenais University Taikai 2014 programmā ir tieši komandu cīņas, kurās arī šogad piedalījās Latvijas Universitātes sportistu komanda. Piedalījās arī komandas no Viļņas, Gdaņskas, Tallinas, Helsinku universitātēm.

Ar pārliecinošu pārākumu arī šogad pirmo vietu ieguva LU komanda pārspējot gan Gdaņskas, gan Viļņas universitātes komandas.

Komandu cīņu rezultāti:

1. Latvijas Universitāte;

2. Viļņas Universitāte;

3. Gdaņskas Universitāte;

Balva par „Cīņas garu” - Raminta Girdzijauskaite (LTU);

Riga Kendo Open & University Taikai 2014 tika noslēgts ar kopīgu atpūtu vietējā kafejnīcā, kur sportistiem bija iespēja apspriest pēdējo dienu sacensību rezultātus, apmainīties ar ieteikumiem, novērojumiem un vienkārši labi pavadīt laiku.